Šetrite náklady na vykurovanie s rekuperáciou tepla: klimatizačné systémy PAC-W 2600 SH / PAC-W 2650 SH s technológiou tepelného čerpadla vzduch-vzduch

 zverejnené dňaod 

Každý, kto momentálne kúri plynom alebo olejom, potrebuje pevné nervy. Fosílne palivá, ktoré boli desaťročia pomerne lacné, sa v dôsledku energetickej krízy mnohonásobne predražili. Okrem toho sú tu výrazne vyššie ceny CO2, ktoré sa musia platiť za emisie z plynových a olejových vykurovacích systémov. V dôsledku toho budú ceny za vykurovanie naftou a plynom v nasledujúcich rokoch naďalej rásť.

 

 

Mnohé domácnosti sú zvedavé, ako budú v budúcnosti zvládať vysoké náklady na vykurovanie. Úľavu sľubuje plánovaný strop cien plynu, o ktorom v súčasnosti rokujú ministri energetiky EÚ. Či už túto zimu príde brzda ceny plynu a do akej miery, je zatiaľ vo hviezdach.

Obnova vykurovacieho systému je drahšia ako kedykoľvek predtým

Tým, ktorí chcú kvôli neekonomicky vysokej spotrebe vymeniť svoj zastaraný vykurovací systém za vykurovací systém s vyššou energetickou účinnosťou, v súčasnosti šedivejú. Tepelné čerpadlá, ktoré sa zvyčajne odporúčajú ako udržateľná alternatíva plynových kotlov, je možné získať len s dlhými čakacími lehotami a za porovnateľne vysoké ceny. Čakacie doby až 2 roky nie sú nezvyčajné. Kým výmena plynového kotla alebo kondenzačného kotla stojí v priemere 1 700 až 5 000 eur, obstarávacie náklady na tepelné čerpadlo sa rýchlo vyšplhajú na 10 000 až 25 000 eur. Veľké peniaze v neistých časoch.

Energeticky účinný doplnok pre olejové alebo plynové vykurovanie:

Klimatizačné systémy Trotec s technológiou tepelného čerpadla vzduch-vzduch

Klimatizačné systémy PAC W-2600 SH a PAC-W 2650 SH s technológiou tepelných čerpadiel vzduch-vzduch pripravenou na budúcnosť sú rýchlo dostupnou, nenákladnou a jednoduchou inštaláciou pre úsporu nákladov na vykurovanie . Moderné monoblokové zariadenia na montáž na stenu alebo strop v lete chladia, v zime vyhrievajú a vďaka integrovanej funkcii odvlhčovania zabezpečujú zdravšiu vnútornú klímu.

Štyri prevádzkové režimy pre lepší komfort bývania s príjemnými teplotami:

  • Vykurovanie pomocou technológie energeticky úsporného tepelného čerpadla (trieda energetickej účinnosti A)
  • Chladenie pomocou najnovšej invertorovej technológie (trieda energetickej účinnosti A)
  • Vetranie s 3 stupňami vetrania
  • Odvlhčovanie s kapacitou odvlhčovania 1,2 l/h

Nižšie sa dozviete, ako sa dajú znížiť náklady na vykurovanie stacionárneho plynového alebo olejového vykurovacieho systému s klimatizáciou PAC, aké vysoké sú obstarávacie náklady a aká jednoduchá je inštalácia alternatívy vykurovania.

PAC-W 2600 SH / PAC-W 2650 SH: Lacné vykurovanie s rekuperáciou tepla

V podstate kompaktné nástenné klimatizačné systémy PAC-W 2600 SH a PAC-W 2650 SH obsahujú tepelné čerpadlo vzduch-vzduch. Hlavný rozdiel oproti klasickým tepelným čerpadlám je viditeľný na prvý pohľad. Objemná vonkajšia jednotka, ktorá je nevyhnutná pre bežné tepelné čerpadlá a splitové klimatizačné systémy, je v klimatizačných systémoch PAC PAC -W 2600 SH a PAC-W 2650 SH márna . Celá technológia vykurovania a chladenia je z dôvodu úspory miesta umiestnená v plochom Slim-Line kryte vnútornej jednotky.

Inštalácia zariadení je zodpovedajúco jednoduchá. Na zásobovanie bytu alebo domu lacným teplom sú potrebné iba dva otvory v stene domu. Klimatizačné systémy s funkciou vykurovania je možné pomerne jednoducho namontovať aj do prenajatých bytov, ak na to majiteľ dal súhlas.

Ako funguje kúrenie s klimatizáciou PAC?

Počas chladných dní klimatizačný systém odoberá tepelnú energiu z vonkajšieho vzduchu a používa ju na zohriatie vnútorného vzduchu na požadovanú úroveň teploty. Tento princíp funguje aj opačne. Potom sa vzduch vo vnútri nasaje, ochladí a teplo sa odvedie von.

Aké efektívne je vykurovanie s klimatizáciou PAC?

Klimatizácie PAC -W 2600 SH a PAC-W 2650 SH vygenerujú z 1 kWh elektrickej energie viac ako 3 kWh tepla. To znamená, že energia použitá na generované teplo je výrazne nižšia ako náklady na vykurovacie systémy využívajúce fosílne palivá ako plyn, ropa alebo pelety.

Štítok energetickej účinnosti EÚ ukazuje, ako efektívne dokážu klimatizácie PAC-W 2600 SH a PAC-W 2650 SH vykurovať v zime a chladiť v lete.

Kedy sa oplatí kúrenie klimatizáciou ako alternatíva k vykurovaniu plynom?

Použitím klimatizačného systému s funkciou vykurovania je možné jednotlivé miestnosti rýchlo a lacno vykúriť na príjemnú izbovú teplotu, nezávisle od vykurovacieho systému. Predovšetkým pomalému podlahovému vykurovaniu často trvá dlho, kým pri náhlych zmenách počasia vytvorí v miestnosti príjemné teplo. S klimatizačnými jednotkami PAC-W 2600 SH a PAC-W 2650 SH je teplo cítiť v celej miestnosti už po niekoľkých minútach. Týmto spôsobom možno nekomplikovane tlmiť obzvlášť chladné dni bez toho, aby boli radiátory zapnuté úplne hore. To šetrí drahý zemný plyn alebo vykurovací olej a znižuje emisie skleníkových plynov.

Platí všeobecné pravidlo: čím vyššie sú vonkajšie teploty vo vonkajšom priestore, tým menej elektrickej energie je potrebné na ohrev vzduchu. Počas miernej jesene/zimy môže byť elektrické kúrenie s klimatizáciou určite lacnejšie ako kúrenie plynom. Ale aj keď mrzne pod nulou, klimatizácie PAC-W 2600 SH a PAC-W 2650 SH stále využívajú rekuperáciu tepla z vonkajšieho vzduchu.

Byty alebo domy je možné vykurovať obzvlášť lacno pomocou klimatizácií PAC-W 2600 SH a PAC-W 2650 SH , ktoré vyrábajú elektrickú energiu prostredníctvom fotovoltaického systému na streche alebo balkóne. K úspornému efektu rekuperácie tepla sa potom pridáva výhoda vlastnej výroby elektriny.

Stručný prehľad výhod nástenných klimatizácií PAC 2600 SH a 2650 SH:

  • energeticky efektívna alternatíva vykurovania s energeticky úspornou technológiou tepelného čerpadla
  • stať sa nezávislými od fosílnych palív
  • znížené emisie skleníkových plynov
  • prepínateľná prevádzka chladenia/kúrenia
  • jednoduchá inštalácia aj v prenajatých bytoch
  • obzvlášť hospodárne v kombinácii so solárnym systémom
  • výrazne lacnejšie ako klasické tepelné čerpadlá

Koľko stojí klimatizácia PAC s technológiou tepelného čerpadla vzduch-vzduch?

S klimatizačnými zariadeniami PAC-W 2600 SH a PAC-W 2650 SH je vstup do výroby tepla bez emisií pomocou technológie tepelných čerpadiel pripravenej na budúcnosť obzvlášť lacný. Nástenné klimatizácie PAC-W 2600 SH a PAC-W 2650 sú dostupné pripravené na inštaláciu za špeciálnu cenu už od 1 999,90 € v obchode Trotec STORE alebo v internetovom obchode Trotec.